CCompetitive Market place


Een toplocatie

De luchthavens van Royal Schiphol Group zijn belangrijke aanjagers van economische groei in Nederland. De nabijheid van een luchthaven is vaak een doorslaggevende factor voor bedrijven bij de keuze van een locatie. Daarnaast zijn ook bereikbaarheid, het aanbod van bedrijfs- en kantoorruimte en logistieke diensten vandaag de dag belangrijke overwegingen voor het bedrijfsleven.

We zijn continu bezig met het verbeteren en verfijnen van ons Schiphol AirportCity-concept, dat niet alleen staat voor kwaliteit in werkomgeving en bedrijfshuisvesting, maar ook voor een uitstekende bereikbaarheid en goede parkeermogelijkheden. We bieden een reeks hoogwaardige voorzieningen zoals winkels en horeca, maar ook diensten voor bedrijven, reizigers en bezoekers. Niet alleen de kantoren, vergaderruimten en hotels in de buurt van de terminal doen het goed, maar ook logistieke voorzieningen die direct grenzen aan het luchthaventerrein. Onze vastgoedportefeuille sluit hierop aan. Continu verbeteren we de kwaliteit van de bedrijfsomgeving op Schiphol door het aanbod aan voorzieningen uit te breiden en innovatieve en flexibele huurconcepten en diensten te bieden.

Ook in logistiek opzicht speelt Amsterdam Airport Schiphol een centrale rol in de omliggende regio. We versterken onze positie door nieuwe technologieën en digitale processen op te nemen in het Smart Cargo Mainport Programme. Een recente innovatie is een registratiesysteem waarmee logistieke dienstverleners en truckers het aanleveren en ophalen van vracht in de loodsen vanaf het truckparkeerterrein beter kunnen plannen.

Onze regionale luchthavens werken eveneens samen met lokale overheden en ontwikkelaars om bedrijven op en rond het luchthaventerrein vastgoed op maat te bieden.

Doelstelling

Voortgang

Bereikt in 2018

Non-aviation

Inkomstenstroom uit non-aviation activiteiten zekerstellen

u

  • Hoge inkomsten uit retail en hoge bezettingsgraad vastgoed
  • Digitalisering en omnichannel-aanpak voor uitbreiding winkelaanbod en bevordering van het winkelen
  • Proactieve ontwikkeling van parkeerproducten; aanhoudend succes van Valet Parking; uitbreiding van parkeergarage P3

Central Business District

De bedrijvigheid in het Central Business District laten toenemen; we werken aan een groter aanbod van diensten, een aantrekkelijk werkklimaat en hoge bezettingsgraad

u

  • Aanhoudend positieve ontwikkelingen in de vastgoedsector; hoge bezettingsgraad van kantoren
  • Bouw aan kantorencomplex The Base gestart voor uitbreiding met het nieuwe The Base D
  • Steeds groter aanbod van diensten; succes van SPOT: een community van op de luchthaven gevestigde bedrijven en werknemers
Volgende:

Synergie creëren